Fascial Movement Taping

En kvalitativ utbildning i kinesiologitejpning som utgår från kroppens rörelser.
Fram till nu har det varit få möjligheter att lära sig grunden för kinesiologitejpning. Antingen var man tvungen att studera böcker eller att delta i dyra utbildningar som endast lärde ut några få sätt att tejpa. Vår utbildning, Fascial Movement Taping (FMT), består av två delar och utbildningarna leds av experter utbildade av RockTape. Våra FMT utbildningar är baserade på det självklara men ofta förbisedda, nämligen att muskler fungerar som en kedja.  Vi lär dig att tejpa rörelser, inte enskilda muskler.

FMT1 adresserar teori och metod för smärta, hållning, svullnad, ärr och neurologiska symptom. Läs mer om FMT »

FMT 2 är en vidareutbildning från FMT1 och adresserar myofascial smärta, rörelseterapi och förbättring av prestation. Läs mer om FMT »

Anmäl dig nu och bli en RockDoc.

FMT 1 och FMT 2 lämpar sig väl för Sjukgymnaster, Kiropraktorer, Naprapater och Tränare.

Datum Plats Anmälan

Alla våra utbildningar och datum hittar du i vår webshop under rubriken ”utbildningar”. Du är också varmt välkommen att skicka en intresseanmäla här.

Utbildningen ger en introduktion till rörelseterapi och nyttan med olika tejpningsmetoder. Kursinnehållet omfattar både praktisk träning och genomgång av litteratur om kinesiologitejpning och tillämpningsområden (rehabilitering, svullnad, neuropatisk smärta, ärr och hållning). Kursen lämpar sig väl för Kiropraktorer, Sjukgymnaster, Naprapater och Tränare (nybörjare såväl som mer erfarna).  Allt material ingår i kursen.

 

Utbildningen är en vidareutbildning från FMT1 och bygger vidare på kunskapen om rörelseterapi och förbättring av prestation med hjälp av kinesiologitejpning. Utbildningen omfattar bedömning av rörelseförmåga för att identifiera dysfunktion samt kunskap hur och var du applicerar tejp för att förbättra rörelse och funktion. Många av övningarna är praktiska.  Utbildning lämpar sig väl för Kiropraktorer, Sjukgymnaster, Naprapater och Tränare som har genomgått FMT1. Allt kursmaterial ingår i utbildningen.

 

Har du några frågor?

Ta gärna kontakt med oss om du har några frågor om våra utbildningar.

Pin It on Pinterest